Nieuwsbulletin
Het laatste nieuws over voeding en gezondheid, de diëtist en de cliënt
Gezondheid
Een grote hoeveelheid en variatie in de samenstelling van goede micro-organismen (bacteriën), verkleint de kans op welvaartziekten (hart- en vaatziekten), auto-immuunziekten (reuma), allergieën en mentale ziekten (depressie).
Lees verderDe cliënt
Een grote groep cliënten die ik (heb) begeleid komt bij mij terecht met vragen over voeding in relatie tot maag- en darmklachten. De klachten die ze (vaak al jarenlang) ervaren zijn; opgeblazen buik, krampen en diarree.
Lees verderVoeding
Wereldwijd wordt er bij een groot deel van de bevolking een (onnodig) tekort aan vitamine D vastgesteld. Daarom is er steeds meer aandacht om via de voeding en een aanvullende vitamine D supplement voldoende vitamine D binnen te krijgen.
Lees verderOver mij
Afgelopen zomer ben ik samen met mijn vrouw Nelleke wezen kamperen in de Pyreneeën in Frankrijk. Waarbij wij naast een actieve vakantie lekker voor de tent hebben gezeten om een goed boek te lezen of om gezellig samen een spel te spelen.
Lees verderGezondheid
Binnen mijn werk als (sport) diëtist valt mij op dat de (jong)volwassenen die ik begeleid een bepaald ritme hebben in hun voedingspatroon. In deze lezing vertel ik meer over de geschiedenis van ons (bio)ritme en hoe dit vandaag de dag invloed heeft op ons voedingspatroon.
Lees verderDe cliënt
Een onderdeel van de begeleiding bij Diëtistenpraktijk Slotman kan zijn het bijhouden van een voedingsdagboek. Waarbij je noteert, wat je eet, hoeveel je eet en wanneer je eet.
Lees verder