Nieuwsbulletin
Het laatste nieuws over voeding en gezondheid, de diëtist en de cliënt
Voeding
Minder vlees en meer plantaardig! Sinds de jaren 80 is al bekend dat dit gezonder voor ons is. Vandaag de dag komt steeds meer aan het licht welke voordelen dit daadwerkelijk oplevert voor onze gezondheid.
Lees verderOver mij
Met Motus Hattem, Verian Hattem en de gemeente Hattem komen wij regelmatig bij elkaar om de cijfers van overgewicht en obesitas van de volwassen Hattemers naar beneden te brengen.
Lees verderGezondheid
Een grote hoeveelheid en variatie in de samenstelling van goede micro-organismen (bacteriën), verkleint de kans op welvaartziekten (hart- en vaatziekten), auto-immuunziekten (reuma), allergieën en mentale ziekten (depressie).
Lees verderDe cliënt
Een grote groep cliënten die ik (heb) begeleid komt bij mij terecht met vragen over voeding in relatie tot maag- en darmklachten. De klachten die ze (vaak al jarenlang) ervaren zijn; opgeblazen buik, krampen en diarree.
Lees verderVoeding
Wereldwijd wordt er bij een groot deel van de bevolking een (onnodig) tekort aan vitamine D vastgesteld. Daarom is er steeds meer aandacht om via de voeding en een aanvullende vitamine D supplement voldoende vitamine D binnen te krijgen.
Lees verderOver mij
Gisteren ben ik naar een interessante scholing gegaan over nieuwe inzicht van chronische darmontstekingen (collitis ulcerosa en ziekte van crohn) en chronische darmklachten (prikkelbaar darm syndroom). En wordt er hard gewerkt aan een voedingsbeleid om ontstekingen in de darm en bijkomende klachten te verlagen.
Lees verderGezondheid
Binnen mijn werk als (sport) diëtist valt mij op dat de (jong)volwassenen die ik begeleid een bepaald ritme hebben in hun voedingspatroon. In deze lezing vertel ik meer over de geschiedenis van ons (bio)ritme en hoe dit vandaag de dag invloed heeft op ons voedingspatroon.
Lees verderDe cliënt
Een onderdeel van de begeleiding bij Diëtistenpraktijk Slotman kan zijn het bijhouden van een voedingsdagboek. Waarbij je noteert, wat je eet, hoeveel je eet en wanneer je eet.
Lees verder