Voeding
Minder vlees en meer plantaardig!
Sinds de jaren 80 is al bekendheid geuit dat dit gezonder voor ons is. Vandaag de dag komt steeds meer aan het licht welke voordelen dit daadwerkelijk oplevert voor onze gezondheid.
Een gezondere darmflora, sterker immuunsysteem, gezonder cholesterol, gezonder gewicht en verminderde kans op kanker, zijn het resultaat van minder vlees en meer plantaardig. De vezels, goede vetzuren en de flavonoïden-anti oxidansen in plantaardige producten liggen hieraan ten grondslag.
Dus!
- Eet één keer in de week geen vlees en vervang het door een extra portie groente, zoals; bruine bonen of champignons
- Besmeer wat vaker de boterham met pindakaas in plaats van de bewerkte vleeswaren
- Vervang de boterham bij de lunch wat vaker door een maaltijdsalade of groentesoep
- Zet bij verjaardagen wat vaker een bakje ongezouten noten op tafel in plaats van de bewerkte worst
Wil je meer weten over de voordelen van meer plantaardig eten?
Bel 038-4440680 voor het maken van een afspraak.