Recept van de maand

Gepost op 20 mei 2016 door Jan-Henk Slotman

Recept van de maand

Gevulde pompoen met zalm en zilvervliesrijst

 

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 2 kleine ronde pompoenen
  • 200 gram zalm
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 rode paprika
  • 4 bosuitjes
  • Partje citroen
  • Snufje peper, kurkuma, paprikapoeder, viskruiden, komijnzaad
  • 1/3 rode peper 
  • Theelepel gember
  • 1 eetlepel knoflookolie

 

(voor) bereidingswijze                 (voor) bereidingstijd 30-40 minuten

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en kook de rijst
  2. Snij de pompoenen in de breedte door de midden en verwijder de pitten en de draden
  3. Besprenkel de zalm met citroen, bestrooi het met peper & viskruiden en laat dit er even intrekken.
  4. Snij de bosui in ringen, paprika in kleine blokjes, verwijder de pitten uit de peper en snij de peper in kleine stukjes en wok het een aantal minuten in de olie. Voeg vervolgens de kruiden toe en laat dit een aantal minuten op het vuur staan.
  5. Giet de gekookte rijst af en doe dit in de pompoen samen met de rest van de ingrediënten. Leg de vier halve pompoenen in de oven en haal het uit de oven als de pompoen van binnen zacht is (30 min).