Recept maand mei

Gepost op 7 mei 2019 door Jan-Henk Slotman

Recept maand mei

Koolhydraatbeperkte paella

Ingrediënten voor vier personen

  • 60 gram paella rijst of risotto rijst
  • 250 gram bloemkool rijst
  • 250 gram broccoli rijst
  • 1 rode peper
  • 150 gram doperwten
  • 2 rode paprika’s
  • 1/2 courgette
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • 200 gram zalm
  • 75 gram chorizo
  • 1 buisje saffraan
  • 1/4 citroen
  • Blikje tomatenpuree
  • Eetlepel paprika poeder
  • theelepel eetlepel cayennepeper
  • Snufje dille
  • Eetlepel koolzaadolie & vloeibaar bak- en braad
  • 3 laurierbladeren
  • Blokje groente bouillon met 150 ml water
  • Theelepel peper

Bereidingswijze

  1. Snij de ui, knoflook, paprika, courgette, kip, zalm & chorizo in kleine stukje.
  2. Besprenkel de vis met de citroensap en kruid het met dille.
  3. Fruit de ui & knoflook in een halve eetlepel koolzaadolie. Voeg de rest van de olie hier aan toe en bak vervolgens de vis mee. Bak na een paar minuten de kip met een eetlepel boter mee met de vis, ui & knoflook.
  4. Als de kip & vis gaar zijn, wok je de paprika & courgette een paar minuten mee.
  5. Vervolgens voeg je het water, bouillon blokje, saffraan, laurierbladeren en tomatenpuree toe en laat dit 30 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Na 20 minuten voeg je de doperwten, chorizo, bloemkool rijst, broccoli rijst en kruiden toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Als het vocht is opgenomen door de rijst, haal je de laurierbladeren eruit en is het klaar om gegeten te worden!

TIP
De verdeling van de verschillende soorten rijst kun je ook prima gebruiken bij een ander rijstgerecht.